Aybüke Yıldız'ın "Zarafet ya da yaver" başlıklı köşe yazısı

Oldukça öfkem ile başa çıkamıyorum, neden sürekli kendi gibi olmayan benim tabirimle yaver dediğimiz insanlar kazanıyor. O yüzden dünyanın hiçbir kötülüğü bitmiyor savaşlar, tecavüzler, hırsızlık, çocuk ve hayvana şiddet.

Gerçekten bazı tanıdığım bütün insanları unutmak istiyorum. Bu öfke bu gerginlik neden bilmiyorum ama bazı insanların gerçekten hayatımda olmasının bir önemi yok.

Şairlerde vazgeçer. Aşk meşk palavra arkadaşlıklar sahte insanlar oldukça saçmalama evresinde yaşıyorlar şiirler hükmünü kaybetti bazen yazdıklarım da bana anlamsız geliyor bu duyguların gerçek olabilmesi hatta insanın birini gerçekten sevebilmesi ve anlayabilmesi oldukça sıra dışı geliyor.

Dünya o kadar cahil insanlar ile dolu ki bazen sadece kendimle kalmak istiyorum şiirlerim, kitaplarımla.

Fazla güzel duygular kaleme alınıyor bazen öfke her şeyi sarma sarıyor.

Affetmek olabilir belki tekrar konuşabilirim ama tekrar eskisi gibi seni veya sizi sevemem bir kere kalbimi incittiniz.

Hadi şair biraz umutlu ol.

Gitmek istiyorum hiç tanımadığım diyarlara.

Belki de insanları anlamayı, önemsemeyi bırakıyorum çünkü oldukça incindim. Fark ettim ki insanlar siz kendiniz olduğunuz sürece sevmeyecek ama yüzünüzü sakladığınız zaman yalan dolan hayatınızda en önemli etken olduğu zaman insanlar sizi kabul edecek. Hatta benim tabirimle yaver olabilmeyi kabul ettiğimiz zaman ama biz karakteri olan insanlarız hatta okuyan, yazan ve çizen insanlar asla kendi kalbimizden kendi karakterimizden ödün vermiyoruz.

Zaman her şeyi gerçekten mükemmel bir şekilde değiştiriyor ama insanlar bunu mahvetmek için yaşıyorlar adeta. Teknoloji çok hızlı, gezilmesi gereken çok güzel yerler var, güzel kitaplar, yeni tatlar ama insanlar bunların hepsini kötülük olarak kullanıyor.

Oldukça incindim.

Evet özür dilemeyi, teşekkür etmeyi hatta kibar davranmayı bilen bir insanım.

Dünyada zarif insanlar olmalı zarafet kuralları bilinmeli.

Çok ince düşündüğüm için hata yaptığımda veya geç kaldığımda özür dilediğim için bu kadar ince düşünme senin kalbini paramparça ederler dedi ve kalbimi paramparça etti gitti