Muhsin Turhan'ın "Sevgisiz olmaz!" başlıklı köşe yazısı

Tüm okuyucularımızın ve İslam aleminin üç ayları hayırlara vesile olsun.

Bu aylar hürmetli aylardır aynı zamanda haram aylardır! Bu aylarda her türlü zulüm, saldırı ve savaş yasaklanmıştır.

Ben yazımda sizlere sevmekten bahsedeceğim.

Sevgi, olmazsa olmazımızdır! Sevgi bütün gönülleri yapar bütün köprüleri kurar. Onun için Yüce Peygamberimiz "Birbirinizi gerçek bir kalple sevmedikçe iyiliğe erişemezsiniz” der.

Sevgi yapmacık olmaz! Sevgi yürekten olmalıdır. Öyle insanlar olduk ki! Sevginin, arkadaşlığın, dostluğun yerini maddiyat almış sevmek unutulmuş. Para kazanma hırsı ve çıkarlar yerini sahte sevgilere bırakmış. İnsanlar birbirlerinin yüzüne bile gülerken ne kadar çıkarı varsa o kadar iyi davranıyor. Gerçek sevginin yerini çıkarlar alınca, evlilikler bitiyor! Dostluklar bitiyor!

Kardeş dediğiniz insanlar çıkarları için sizi arkanızdan vuruyor. Biz Allah'tan uzaklaştıkça! Hem dünyamızı hem de ahiretimizi kaybediyoruz. Onun için üç aylar “Sevgi” ayıdır. Bu aylar hürmet ayıdır. Bu hürmetli aylarda kalp kırılmaz, bu hürmetli aylarda cana kıyılmaz. Bu hürmetli aylarda savaş yapılmaz. Bu hürmetli aylar dua aylarıdır. Gelin bu hürmetli aylarda birbirimize dua edelim. Rabbim bizlere birlik beraberlik ve huzur versin. Tüm dünyada barış olsun.

Allah'a emanet olun.