Remzi Akbaş'ın "Neden Melih Hoca değil?" başlıklı köşe yazısı

Karasu Devlet Hastanesi'nde yaklaşık 5 yıl Başhekimlik yaptıktan sonra görevinden ayrılan Op Dr. Celalettin Akyol'dan boşalan koltuğa geçtiğimiz yıl Şubat ayında Başhekim Yardımcısı Kardiyoloji Uzmanı Dr.Oğuzhan Bodur görevlendirilmişti.

Bodur'un 15 aylık kısa süren görevi sonrası Geyve Devlet Hastanesi'ne Başhekim olarak atanması “Bu boşluğu kimin dolduracağı” tartışmasına yol açmıştı.

Bu süreçte ülkücü kökenli olan Op.Dr.Melih Erol'un ismi öne çıkarılmış ancak yapılan değerlendirmeler AK Parti ile MHP ilçe teşkilatı arasında bir tartışma yaratsa da sonuçta AK Parti yönetiminin dediği oldu.

Böylece Karasu Devlet Hastanesi'ne Başhekim olarak Toyota, yeni adıyla Sadıka Sabancı Devlet Hastanesi'nde görev yapan Üroloji Uzmanı Op Dr.Anıl Erdik tercih edildi. Yeni başhekimin bayram sonrasında göreve başlaması bekleniyor.

Yerel Seçimler öncesi yapılan bu tercih bence ikinci kez Karasu Belediye Başkanı seçilen İshak Sarı'nın oylarına olumsuz yansıdı.

Edindiğim bilgilere göre bundan dolayı birçok MHP'linin bir kısmı oy kullanmaya gitmezken gidenler de sadece Meclis Üyesi listesini sandığa attıkları öğrenildi. Dolayısıyla Sayın Erol'un tercih edilmemesi bu şekilde tepki gördü. Bu tepkinin olumsuzluğu Büyükşehir Belediye Adayı Yusuf Alemdar'a yansıtıldı.

Durumun geçmiş analizine baktığımızda;

Halen, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Beyin Omurilik Sinir Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.Melih Erol’un üzerinden bir yandan "Siyaset", bir yandan da "Başhekim" tartışmaları ve bu yönde bir sonuç elde edilememesi kendisine çok zarar verdiğini düşünüyorum.

Kendilerini iktidar ortağı olarak gören, ancak nedense bürokratik atamalar noktasında sözlerini geçiremeyen MHP'nin bu durumu seçmen desteğinin de azalmasına yol açıyor.

31 Mart tarihinde yapılan belediye seçimlerinde Türkiye genelinde aldığı yüzde 4,99'luk oy oranıyla yüzde 5,70 oy oranı bulunan DEM'in arkasında 5.'likte kalması bunu gösteriyor.

Tamam da Sayın Erol neden tercih edilmedi? Ehliyet derecesi mi düşük? Siyasi konumu mu uymuyor? İdarecilik yeteneği mi yok?

Öz geçmişine bakılırsa kendisinde bunların hiçbiri noksan değil, üstelik fazlası var!

Ayrıca, kendisinin uzmanlık alanı olan "Beyin Omurilik Sinir Cerrahisi" dalında hastanenin önemli bir poliklinik noksanlığı da giderilmiş olacaktı.

Nedense Karasulular olarak Karasulu değerlere çok sahip çıkılmıyor. Bunun geçmişte örnekleri bulunuyor.

O nedenle...

Yarın ne olur bilemeyiz ama şimdilik tren kaçtı.

Burada sorulması gereken şudur:

AK Parti hükümetine kayıtsız şartsız destek veren MHP'nin bürokratik atamalarda hiç sözü geçmiyor ve bütün üst kadroların rantı AK Parti tasarrufunda paylaşılıyorsa MHP'yi destekleyen kitleyi konsolide etmek çok kolay olmayacaktır. Umarım bunu iyi düşünürler!