Nazım Aktürk ve Bizim Sakarya farkıyla Sakarya’nın ulusal hakemlerinin erteleme süreci devreye girmeden önce yönettikleri maçları istatiksel bilgiler eşliğinde sizlerle buluşturuyorum. Bu köşeyi Karasu’nun parlayan haber sitesi olmaya fazlasıyla aday KarasuHaberleri.com İnternet Medyası aracılığıyla size iletiyorum. Sonuçta ben de bu sitenin ve de Öncü Karasu Gazetesi’nin bir parçasıyım. Nevtan kardeşim, Koronovirüs nedeniyle ara verdiiğim köşe yazma işime değinerek “Ağabey, köşeni atmıyorsun” deyince ben de elimde hazır kıta var olan bu yazıyı ilginizi çeker düşüncesiyle Karasulu sporseverlerle paylaşayım istedim. Buyurun hep beraber okumaya başlayalım.

 

Tabii ki ilk olarak Süper Lig’de ilk yılında taraflı tarafsız herkesin beğenisini toplayan Süper Lig hakemimiz Atilla Karaoğlan’la perdeyi açıyorum. Bulunduğu klasmanın sorumluluğuna dört elle sarılan, yönettiği maçlardaki başarı performansıyla daha ilk yılında Süper Lig’de adından sıkça bahsettiren Atilla Karaoğlan, MHK’nin gelecek vaat eden hakemler listesine girmesi Sakarya’nın adını yeniden Süper Lig’e taşıdı. Kim bilir belki de Karaoğlan’a bu hızla FİFA yolunda kapısını açacak. Çünkü Atilla Karaoğlan, FİFA’nın gelecek gördüğü hakemler arasında girdi ve FİFA’nın karşısında Vido sistemiyle sınava tabi oldu ve sınıfı geçti.

 

Özetle Atilla Karaoğlan’ın önü açık. Sadece ama sadece işini yapan, işini çok seven, bu konuda örnek hakem profili çizen Akyazılı bu genç, biz inanıyoruz ki bu yükselişini FİFA hakemliği ile taçlandırır ve Sakarya’da ismini hakemlikte ölümsüzleşen bir yere taşınır. Karaoğlan için daha çok şeyler yazılır çizilir de biz onunla ilgili düşüncelerimizi bu kadarla sınırlı tutup Atilla’nın konumunda olup Sakarya’yı bu ligde temsil edenlerin karnelerine bir bakalım.

 

Eskilere, çok eskilere gidersek, orada A. Kadir Aypek’in, Reşit Çeker’in ismini görürüz. A. Kadir Aypek, eskilerin içinde en popüler isimdir. O zamanlar TFF 1.Lig olan Süper Lig’de uzun yılar kalma başarısı gösteren A. Kadir Aypek’in hakemlik kariyerinin yanı sıra MHK üyeliği de yer alır. Sakarya’nın halen unutulmayan yaşayan efsane ismi, A. Kadri Aypek’tir. Reşit Çeker ve Erdoğan Çamlıyurt kısa süreli bu ligde düdük çalan eski hakem kıyafeti giyen isimler olarak hakemlik tarihinde yerlerini aldılar. Unutmadan Erdoğan Çamlıyurt’un GSİM olması hakemlik kariyerini etkilediğini söylemek mümkün. Çamlıyrut’un ayrıca A. Kadir Aypek’ten sonra MHK üyeliği yapan ikinci isim olma özelliğinin olduğunu da vurgu yapmak gerek.

 

Yeni jenerasyonlar içinde Selçuk Şahin, Erkan Engin Sakarya’yı bu klasmanda temsil ettiler diyerek konunun üstünü örtelim demeden önce, Selçuk Şahin az da olsa bu ligde yürürken, Erkan Engin’in, bu şansını iyi kullanamayan hakem olarak iz bıraktığını da vurgu yapmak gerek. Umarım Atilla Karaoğlan’ın bu yükselişi içine bazı hakemler de eklenir. Çünkü nerede olursanız olun tek elden başarı gün gelir biter. Karaoğlan’la ismi tekrar Süper Lig’de okunan Sakarya’nın, ona veliaht çıkartması gerekir. Bunun için de Sakarya hakemliğinin birlik beraberlik içinde bu sürece imza atması gerekir.