2018-2019 eğitim öğretim yılıyla birlikte yeni bir okul sezonu daha açılacak.

Bazı ilçelerimizde meslek yüksekokulları var bazı ilçelerimizde ise, Ferizli’ye ve Karasu’ya fakülte açılacakmış hayırlı olsun.

Dikkat etmişsinizdir özellikle fakültelerin açıldığı yerlerde kafeler, türkü barlar ve kahvehaneler mantar gibi çoğalır. Ev kiraları da fırlar. Peki yaşadığımız çağdaki bu yüksek eğitimden memnun muyuz?

Güldünüz değil mi! Maalesef gençlerin ne eğitiminden mutlu aileler, ne de verdikleri emekten. Yemeyip içmeyip giymeyip bin bir güçlükle okutmaya çalıştıkları evlatları bin bir zorlukla okullarını bitiriyorlar KPSS’leri geçemiyorlar. İş de bulamıyorlar.

Bir de bu gençlere dikkat ediyorum, ülke sorunlarından bihaber, hiçbir ideali olmayan gençler. Bizim gençlik yıllarımızda (1976, 1977)’de liseliler siyaset yapıyor, fakülteliler gündem belirliyordu. Kimi sağcı, kimi solcu idealistti gençler.

Şimdi mi? Şimdiki liseliler aşk peşinde dünya yansa haberleri yok. Fakülteliler sadece eğleniyor, yiyor, içiyor ve beraber aynı evlerde günlerini gün ediyorlar.

Uyuşturucu bağımlılığı artarken gençlerimizin psikolojik yapıları tamamen bozulmuş. Ne anne babaya, ne büyüklere saygı kalmamış. En küçük bir olayda içlerinden bir canavar çıkıyor.

Gençliğimize yazık ettiler. Gelecek kapkaranlık. Yeni eğitim sistemimizin durumu bu…

Yine de yeni bir yılda tüm öğrencilerimize başarılar dilerken, ailelerimize de bu zorluklar karşısında sabırlar diliyorum.